Aquest divendres arriba als quioscos el darrer número de l’històric setmanari Revista del Vallès. La junta d’accionistes de la seva editora, Tarafa Editora de Publicaciones, ha decidit tancar la capçalera després de gairebé 73 anys de vida (els complia a l’agost) arran de la insostenible situació que travessava la segona publicació local més antiga de Catalunya per darrere del Diari de Vilanova.

La difícil situació econòmica de la capçalera ha estat motivada per la sistemàtica caiguda dels ingressos a causa de la davallada de la publicitat (del 70% en els darrers sis anys) i la disminució de les vendes, aquestes en part condicionades per la desaparició de quioscos. Així, en el segon trimestre del 2013, els ingressos de Revista del Vallès s’han reduït un 45% respecte els tres primers mesos de l’any, segons explica a l’ACN el president de Tarafa, Joan Catafal.

Els problemes econòmics ja havien provocat l’aplicació d’un ERO temporal fa un parell d’anys i una progressiva reducció de la plantilla. Ara, la desena de treballadors que quedaven seran acomiadats.

Origen falangista

La publicació va néixer a Granollers el 1940 sota el nom d’Estilo per iniciativa d’un grup de joves falangistes, que dos anys més tard la van rebatejar com a Vallès. El 1977, durant la Transició, els mateixos impulsors van crear la societat limitada Revista del Vallès (adoptant la mateixa denominació per a la capçalera) amb l’objectiu de desvincular-se del moviment franquista.

A partir d’aquí, amb el temps, la publicació es va anar professionalitzant i va començar a introduir el català. Als anys 90 es va normalitzar una proporció del 75% de continguts en castellà (la informació general) i un 25% en català, corresponent al suplement de cultura i societat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram