El periodista Joaquim Maria Puyal deixa de retransmetre els partits del FC Barcelona després de 50 anys. La decisió, però, no implica una retirada: “No em jubilo. Vull reorientar la meva activitat professional”, assenyala a Weloba, portal sobre el club blaugrana impulsat pel propi Puyal. “No sé què faré demà. Però sé que no podré treure’m de sobre ni la passió per la comunicació ni l’amor per les paraules fins el dia que em mori”, diu sobre el seu futur.

Joaquim Maria Puyal va començar a treballar a Ràdio Barcelona el 1968, on es va dedicar a la narració d’esdeveniments esportius. Després de més de 500 partits de futbol en castellà, el 5 de setembre de 1976 va recuperar les retransmissions en català amb un Barça – Las Palmas, la primera locució en aquesta llengua des de la Segona República. El 1985, Puyal va fer el salt a Catalunya Ràdio, on ha seguit retransmetent els partits del club blaugrana durant 33 anys. El darrer va ser el Barça – Reial Societat del 20 de maig.

El 2004, Puyal i l’equip de Futbol a Catalunya Ràdio van rebre el Premi Nacional de Radiodifusió. El mateix dia en què es va anunciar, el 27 d’octubre, el periodista també va rebre a títol individual el Premi Ondas a la trajectòria. L’any següent, va rebre el Premi Manuel Vázquez Montalbán en la categoria de periodisme esportiu.

A banda, Joaquim Maria Puyal ha estat distingit amb el Premi Ciutat de Barcelona (1983), la Creu de Sant Jordi (1993) i el Premi Nacional a la Projecció Social de la Llengua Catalana (1997). El 2012 va ser escollit Català de l’Any.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram