L’administradora única provisional de RTVE, Rosa María Mateo, ha incorporat a la cúpula directiva de la corporació Fran Llorente com a director de projectes i estratègia, i María Escario com a nova directora de comunicació i relacions institucionals.

D’aquesta manera, Mateo recupera per a la primera línia Fran Llorente, el reconegut director d’informatius de TVE (2004-2012), que des de que va ser rellevat treballava en les àrees d’I+D i nous projectes de la televisió pública, on ha participat en projectes televisius, digitals i transmèdia com Torres y Reyes, Alaska y Coronas o les experiències de realitat virtual de la sèrie El Ministerio del Tiempo.

En la nova etapa, Fran Llorente assumeix un càrrec de nova creació amb la missió de liderar les estratègies d’innovació i nous projectes. El periodista té l’encàrrec d’ajudar a establir les línies d’anàlisi i treball que permetin a les àrees creatives actuar amb uns principis i objectius comuns, i també de treballar en el disseny de nous models organitzatius perquè RTVE es pugui adaptar amb major agilitat i rapidesa al context digital.

Per la seva part, María Escario substitueix en la direcció de comunicació Manuel Ventero, qui va accedir al càrrec el juny de 2013. La periodista va ser presentadora del Telediario durant 22 anys, amb especial dedicació a la informació esportiva, on va ser pionera. Des de 2014, Escario ha estat la responsable de la secció Enfoque que s’emet al TD-2, el Canal 24 Horas i Teledeporte.