La vuitena edició del Premi de Periodisme Vázquez Montalbán ha fet públics els seus guanyadors. En la categoria de periodisme generalista, el jurat ha premiat els caps d’informatius de TV3, Rosa Marqueta, i TVE, Fran Llorente, en considerar que són “uns referents de qualitat, independència i professionalitat en l’àmbit dels informatius televisius”. Amb aquesta decisió, el jurat també vol fer un reconeixement als mitjans públics, els quals considera “essencials com a garantia d’accés a una informació plural”.

Per altra banda, en la categoria de periodisme esportiu el guardonat és Santiago Segurola, actualment adjunt al director al diari Marca i col·laborador d’Onda Cero i Ràdio Marca. El jurat destaca que “els seus anàlisis són lúcids, brillants i independents, transcendeixen el lloc i el mitjà on treballi i també les diferents disciplines”.

El jurat també destaca que Segurola “ha donat volada i categoria al discurs esportiu, ha sabut contextualitzar-lo socialment i cultural, i les seves cròniques, assajos i llibres se situen entre referents del periodisme, en la línia seguida precisament per Manolo Vázquez Montalbán, que en el seu dia va qualificar Segurola com ‘el personatge més guardiolesc del país’”.

La categoria de periodisme generalista la convoca conjuntament El País, El Periódico, Planeta, Random House Mondadori i el Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC). En la modalitat esportiva els convocants són la Fundació FC Barcelona i el Col·legi.