La periodista i escriptora Elisabet Pedrosa, directora de l’espai L’ofici d’educar de Catalunya Ràdio, ha estat distingida amb el Guardó Marta Mata de l’Associació de Mestres Rosa Sensat en la modalitat individual.

La junta rectora de l’entitat afirma que Pedrosa és una professional que “treballa en defensa de la criança i intentant canviar el món des de l’educació a través de la reflexió constant de mestres, pares i mares”. En aquest sentit, destaca que, a L’ofici d’educar (que s’emet diumenges dins d’El suplement), la periodista “afronta els temes més punyents de l’actualitat educativa amb valentia i rigor”.

També apunta que els llibres de Pedrosa (Criatures d’un altre planeta: Crònica d’una lluita contra la síndrome de Rett, i Seguirem Vivint. Gina, una mort lluminosa és possible) “han contribuït a divulgar temes que són prioritat social i sanitària, però que no sempre tenen presència, com ara les malalties minoritàries i els infants que les pateixen”.

L’acte de lliurament dels Guardons Marta Mata tindrà lloc e 16 de desembre al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona. En la modalitat col·lectiva, enguany s’ha distingit la Fundació Privada Pere Closa, que promou l’èxit escolar de l’alumnat gitano.

Rosa Sensat concedeix aquests premis per reconèixer el treball que des de diversos àmbits professionals i socials contribueix a fer visibles els valors positius de l’educació.