En una extensa entrevista a Comunicació 21, Jaume Roures aborda diferents qüestions, com ara l’evolució de l’audiovisual, l’expansió de Mediapro, la compra fallida de Grupo Zeta, el periodisme que es fa a Espanya i, també, el model de TV3.

Roures considera que la televisió pública catalana ha d’estar gestionada per professionals i tenir una estructura del segle XXI. Això segon, al seu parer, passaria per una reducció de plantilla i l’externalització de continguts i serveis. “Si sabem ben bé què volem de la nostra televisió pública, l’estructura no té per què ser molt gran: ha de saber triar els programes que corresponen a aquest concepte”.

El soci gestor i cofundador de Mediapro assenyala que aquest és “un tema que s’ha d’abordar i que ningú vol fer-ho perquè políticament és molt complicat”. Segons ell però, és “molt fàcil” si es fa des de l’òptica del sector: “Com? Arribant a una prejubilació ben pagada com han tingut a TVE. I això és possible, amb el que t’estalvies”.

Per justificar la mesura, Jaume Roures posa com a exemple una de les corporacions en què de vegades s’emmiralla TV3. “La BBC va externalitzar fa anys la seva continuïtat. Això ara ho planteges aquí i s’enfonsa el món. I per què ho va fer la BBC? Perquè amb les externalitzacions és més econòmic, per exemple, llogar les unitats mòbils els dies que les necessites”, apunta.

Esport3 vs. Super3

En l’entrevista, Roures també qüestiona l’existència del canal Esport3 que “no té cap transcendència” en detriment del Super3. “Estem traient recursos al canal on hauríem de posar els diners, que és el Super3. És un contrasentit!”, afirma.

“Estem deixant els nens i nenes sense un canal amb contingut de qualitat i en català, com hi havia abans! On hem estat líders i modèlics durant molts anys, amb les sèries més avantguardistes… I qui és el líder ara? Clan TV. Se’ns hauria de caure la cara de vergonya. I a més això té unes conseqüències socials, i no parlo de mirar la tele”, rebla.

 

Contingut relacionat:

Jaume Roures: “El periodisme a Espanya ha desaparegut”

Jaume Roures: “No es desenvolupa un país si no tenim un sector audiovisual i TIC fort”