El president de Mediapro ja hauria fet les primers passes en l’estratègia dissenyada perquè les ràdios paguin un cànon per emetre des dels camps de futbol els partits de la Lliga de Futbol Professional (LFP). Segons informa Economia Digital, la intenció de Jaume Roures és aconseguir que una emissora de segona línia (on entrarien Radio Marca, Punto Radio o les autonòmiques) s’avingui a pagar la taxa per desbloquejar la situació i que la resta acabi fent el mateix.

Per convèncer aquesta primera ràdio, Mediapro, propietària dels drets cedits pels clubs, estaria oferint una rebaixa d’entre el 25 i el 50% de l’1,2 milions que demanaria en condicions normals, sempre segons la versió del digital, que assegura que les negociacions estarien força avançades.

Aconseguir que una ràdio mitjana s’avingui a pagar el cànon hauria de fer d’esquer perquè la resta acabin cedint per no quedar-se enrere, incloses les tres grans –Ser, Cope i Onda Cero–, a les quals els correspondrien taxes superiors als 3 milions d’euros anuals, ja que a la quantitat fixa s’hi afegirien variables segons les audiències.

“Les ràdios haurien de col·laborar amb qui organitza el circ”

Aquest dimecres, Jaume Roures va parlar sobre el cànon al programa El partido de las 12, de la Cope, on va assegurar que “uns mitjans de comunicació que generen uns ingressos com la ràdio, retransmetent partits, haurien de col·laborar amb qui organitza aquest circ”. El president de Mediapro va argumentar que les emissores haurien de pagar com fa la televisió per “emetre informació”, perquè guanyen diners per fer-ho, de la mateixa manera que paguen quan van a camps de fora per transmetre la Champions.

Durant l’entrevista a la Cope, Roures va dir desconèixer que s’hagués demanat diners a les emissores, ja que segons ell s’havia fet una “petició d’ofertes” i les ràdios van respondre que “no volien negociar res”. Tampoc va voler reconèixer les xifres que havien sortit als mitjans, ni es va pronunciar sobre el suposat repartiment del cànon: el 85% per a Mediapro i el 15% per a la LFP.