El president de Mediapro ha contestat les declaracions de José Manuel Lara Bosch, president d’Antena 3. En una roda de premsa amb la Lliga de Futbol Professional (LFP), aquest dimecres, Jaume Roures va assegurar que a La Sexta “no hi ha regnes de taifes”, però que potser Lara “voldria tenir harems, que són coses diferents”.

Sobre les manifestacions del president d’Antena 3, que va dir que per arribar a un acord de fusió entre ambdues cadenes abans s’havien de posar d’acord els accionistes de La Sexta, Roures va assegurar que es tracta de l’opinió de Lara, que “com sempre ha parlat amb els mateixos de La Sexta”, en referència a Televisa, accionistes del 40% de la cadena.

El mal negoci de Prisa

Per altra banda, Jaume Roures es va pronunciar sobre els drets de la Champions League entre 2012 i 2015 adquirits per Digital+, assegurant que ha pagat un preu “exageradíssim”. En aquest sentit, va afirmar que han pagat com si haguessin adquirit en obert i de pagament, per la qual cosa va assegurar que havia estat un mal negoci, “com el van fer amb l’Eurocopa”.

Sobre el concurs de creditors de Mediaproducción, Roures va negar que hagués de tornar els drets del futbol a Prisa TV. “Ens heu matat abans de temps”, va apuntar. A més, va recordar que l’execució de la sentència del jutjat de Madrid, que va fallar a favor de Prisa, està suspès pel jutjat mercantil de Barcelona que porta el concurs de creditors.

El partit de futbol en obert

“En cap país d’Europa hi ha futbol en obert” va remarcar, respecte a la petició dels clubs al Govern perquè acabi l’obligatorietat d’emetre un matx en obert cada jornada. “Sempre hem dit que és un perjudici per als clubs”, va dir Roures. En cas que el Govern central canviés el marc legal, el capitost de Mediapro va assegurar que estan preparats per comercialitzar el futbol d’una altra manera: “No serà un problema per a La Sexta, ens adaptarem”.

Roures va afegir que el sistema de Gol TV està donant resultats, malgrat que, segons ell, amb un canvi del model de gestió es podrien aconseguir més ingressos. Amb tot, va assenyalar que “si no creguéssim que el futbol és rentable no seríem aquí”.