La televisió local degana de l’Estat, creada fa 32 anys, passa per serioses dificultats. L’Associació d’Amics de Ràdio Televisió Cardedeu, entitat que gestiona la cadena, ha acomiadat la directora i única treballadora (la resta són voluntaris) en no poder assumir la seva nònima, i adverteix del “greu perill” que corre la televisió.

Segons explica en un comunicat el president de l’entitat, Manel Calbet, Ràdio Televisió de Cardedeu no podia mantenir l’actual sistema de treball. I és que, conforme s’incrementaven les realitzacions de la cadena, l’aportació de l’Ajuntament minvava “dràsticament”. A més, hi ha pendents de cobrar els ajuts atorgats per la Generalitat el 2011 i el 2012.

Continuïtat amenaçada

“És obvi que això amenaça greument el futur de la nostra entitat i significa que de moment es deixaran de fer moltes de les activitats que fèiem”, assenyala Calbet. La baixa més significativa és la dels informatius locals, que s’han eliminat.

Amb tot, des de l’Associació no es tira la tovallola. “Deixarem de fer allò que no podem fer, però seguirem fent tele sempre que quedi algú per fer-la i, sobretot, algú per mirar-la”, remarca el seu president. Així, a partir del 21 de gener, la televisió comunitària oferirà una nova programació “més senzilla i més barata”.

Per superar la situació, l’Associació d’Amics de Ràdio Televisió Cardedeu endegarà una nova campanya de captació de socis, una campanya per atraure patrocinadors, i estudiarà la possibilitat del micromecenatge.

L’Ajuntament es mostra preocupat

Per la seva part, el consistori cardedeuenc ha expressat la seva preocupació per la continuïtat de la cadena, i lamenta que actualment no pot aportar tot el que RTVC necessitaria perquè pogués emetre amb normalitat.

Tot i així, el consistori assegura que està treballant en la cerca de noves fórmules de finançament. En aquest sentit, creu que una “alternativa de viabilitat” seria aconseguir incrementar ingressos mitjançant quotes de socis, ja siguin promotors o individuals.