El ple del Consell de Mallorca va aprovar aquest dijous l’aportació de 2,6 milions d’euros al pressupost de Ràdio Televisió de Mallorca (RTVM) fins al 30 de juny, per la qual cosa en queda garantida la seva continuïtat fins aleshores. La mesura va comptar amb els vots favorables dels partits de govern, PSIB i el Bloc, a més d’Unió Mallorquina (UM). El PP, que en nombroses ocasions s’ha mostrat partidari de tancar RTV Mallorca, hi va votar en contra.

Inicialment, l’equip de govern proposava destinar 4,62 milions d’euros del romanent del 2010 perquè RTVM pogués pagar a les empreses externes que realitzen programes no informatius per a tot el 2011, després que la pròrroga dels pressupostos impedís la subscripció d’un crèdit, com s’havia fet en anys anteriors. UM s’hi va negar, en considerar que es comprometia al nou equip de govern que surti de les eleccions del 22 de maig.

Finalment, es va votar a favor d’una proposta consensuada per assegurar els llocs de feina i el pagament de les productores externes fins al final de la legislatura. D’aquesta manera, es deixen en reserva 2 milions d’euros perquè l’equip de govern entrant els pugui destinar al mateix fi fins a final de l’any. De ser així, el pressupost del 2011 de RTVM pujaria a 9,5 milions d’euros.

La directora diu que “no són maneres de gestionar”

Després d’aprovar-se l’aportació per garantir el finançament dels mesos que resten de legislatura, la directora de l’ens, Marisa Goñi, va afirmar que no havia estat la “solució òptima”, i va confiar en què els 2 milions d’euros “reservats” es destinin finalment a l’empresa pública.

Goñi va explicar que els pagaments als proveïdors de la programació no informativa fins ara s’han pogut fer amb el romanent dels fons destinats a una nova seu que finalment no s’han construït. “No són maneres de gestionar”, va afirmar.

Font: Sindicat de Periodistes de les Illes Balears