RTVE ha elaborat un pla de desescalada de cara a rependre la producció habitual després de les mesures excepcionals adoptades arran la pandèmia del coronavirus. El camí cap a la recuperació completa de la programació segueix dues consignes bàsiques: oferir la màxima protecció possible als professionals minimitzant el risc de contagi a les seus de l’ens , i garantir la continuïtat de la funció com a servei públic.

El pla de desescalada implica el retorn progressiu de bona part dels continguts que es van suspendre al març amb la instauració de l’estat d’alarma per combatre la Covid-19, tot i que es modificaran els procediments de producció i les rutines de treball a les seus per garantir la seguretat i la salut del personal. Durant el confinament, els continguts de RTVE s’han realitzat mantenint a les seus el “mínim personal imprescindible” (aproximadament el 25%), mentre la resta feia teletreball.

L’ens públic ha establert diverses fases per a la reincorporació de la plantilla. La primera, al juny, implicarà la presència màxima de 2.000 persones de manera simultània a les diferents seus de RTVE (30%). La segona manté el nombre màxim en el marc la programació d’estiu, i la tercera, prevista per a l’arrencada de la nova temporada al setembre, arribaria als 3.000 treballadors en seus de manera simultània (50%).

L’ús de la màscara serà obligatori en totes les instal·lacions de RTVE amb excepcions: quan per romandre en un lloc de treball estàtic es pugui garantir la distància de seguretat de 2 metres; quan es realitzi una locució davant un micròfon, i mentre s’ingereixin aliments o begudes.

En l’accés a les instal·lacions es prendrà la temperatura a tots els treballadors, que rebran dues mascaretes quirúrgiques i altres equips de protecció. Els espais estan sent redistribuïts i condicionats per ampliar les distàncies entre els llocs de treball.

En paral·lel, es continuarà afavorint el teletreball en totes les unitats i assignacions en què sigui possible, i totes les reunions es faran per via telemàtica sempre que es pugui.

El pla de desescalada de RTVE està obert a modificacions davant de qualsevol novetat sanitària o legislativa que pugui afectar la seva aplicació.