El consell d’administració de RTVE ha aprovat un projecte de pressupost per al 2017 amb el qual preveu tancar l’exercici sense dèficit. De fet, aquest 2016 ja aspira a equilibrar completament el pressupost: en el primer semestre, la corporació acumula un superàvit de gairebé 2 milions d’euros.

El projecte de pressupost aprovat per a l’any que ve preveu uns ingressos de 975,1 milions d’euros (dels quals 343,60aportats per l’Estat), 2,8 milions menys que aquest 2016 (una reducció del 0,28%), i una despesa de 972,8 milions d’euros, 1,1 milions menys (-0,11%).

“El resultat és, d’aquesta manera, un pressupost equilibrat, amb uns ingressos suficients per afrontar la totalitat de les despeses d’explotació i el resultat financer”, assegura la direcció de RTVE en un comunicat.

En el capítol d’inversions, per al 2017 ha pressupostat 60,6 milions d’euros, un increment del 6,55% respecte l’actual. L’ens assegura que aquesta diferència permetrà consolidar el procés de digitalització de continguts; ampliar les prestacions dels serveis interactius adequant-se als nous hàbits de consum; incrementar la producció pròpia amb la renovació d’estudis i equipaments, així com la construcció de dos nous platós a Prado del Rey; continuar el procés d’unificació dels Centres Territorials, i l’actualització de l’equipament tècnic de producció i emissió.