La radiotelevisió pública de l’estat considera que l’espai de Telecinco España pregunta. Belén responde és una còpia del format Tengo una pregunta para usted, motiu pel qual aquest dijous va presentar una demanda al Jutjat Mercantil de Madrid on sol·licita mesures cautelars contra la cadena de Mediaset perquè se li prohibeixi la redifusió del programa.

Abans de què s’emetés l’espai dimecres a la nit, TVE ja havia avisat Telecinco de què vigilaria que no es copiés el format de Tengo una pregunta para usted, però un cop visionat, demana que es prohibeixi la seva redifusió en qualsevol dels seus canals o al web, i que s’impedeixi utilitzar fragments en altres programes, a més de tornar a emetre un espai que copiï aquest format.

En un comunicat, RTVE recorda que va comprar els drets de producció i emissió d’aquest format a la televisió pública francesa.

La resposta de Telecinco no es va fet esperar: “Costa creure que una fórmula de preguntes i respostes pugui tenir un propietari en televisió”, van assegurar fonts de la cadena a Europa Press. “A TVE no deuen haver vist el programa, els hi podem enviar quan vulguin”, van afegir.