La direcció de RTVE ha admès que l’edició del Telediario de dimarts a la nit va infravalorar la manifestació independentista de la Diada. “És un error de valoració des del punt de vista de l’edició que assumim i reconeixem”, va assegurar el director de comunicació, Alfonso Nasarre, a Servimedia. Amb tot, també considera que el tractament va ser “impecable” i que no es va amagar cap dada rellevant. A més, Navarro va remarcar que als informatius de dimecres al matí i al migdia sí es va obrir amb la marxa.

La reacció de l’ens va arribar després del rebombori aixecat després de relegar la notícia de la manifestació fins al minut 20. El consell d’informatius de TVE va assegurar que la decisió tenia l’ànim “d’amagar la magnitud” de la protesta, una pràctica que va “contra els principis d’actualitat i importància en què ha de basar-se un informatiu”. El consell també va recordar que el tractament vulnerava el manual d’estil de RTVE i l’estatut de la informació de l’ens.

Per la seva part, la secció sindical d’UGT a RTVE Catalunya va denunciar el “vergonyós” tractament informatiu, i va voler deixar clar que “en cap cas” havia estat responsabilitat dels treballadors de Sant Cugat. L’organització va acusar el Telediario i el canal 24 Horas de tractar amb “menyspreu”els professionals que van seguir la marxa per informar-ne. La UGT qualifica el tractament d’“escandalosament manipulat” per la direcció.

Per la seva part, el Consell Assessor de RTVE a Catalunya va decidir enviar una queixa a la direcció d’informatius de TVE pel tractament de la informació, que considera com “una clara evidència de voler negar la realitat viscuda” durant la Diada a Catalunya.