La plataforma de formació de l’Institut RTVE ha incorporat el primer curs en línia sobre igualtat entre dones i homes, obligatori per a tota la plantilla, formada per prop de 6.500 professionals.

Amb el nom de Sintoniza con la igualdad, el contingut del curs presenta conceptes bàsics; anàlisis de la desigual representació de gènere als mitjans de comunicació; l’ús de llenguatge no-sexista; les violències masclistes amb un focus específic en l’àmbit laboral, i el paper els plans d’igualtat a les empreses, amb informació sobre el de RTVE.

La formació s’estructura en cinc mòduls i inclou una dotzena de testimonis d’expertes en perspectiva de gènere i el seu tractament als mitjans.

El curs va ser acordat per la comissió d’igualtat de RTVE i establert com a obligatori per a tota la plantilla amb l’aprovació de la comissió de formació de RTVE en el marc del segon Pla d’igualtat entre dones i homes de la corporació, que acaba d’entrar en vigor.

Sintoniza con la igualdad ha estat elaborat per la cooperativa Pandora Mirabilia i coordinat per l’Institut RTVE. El treball de preparació ha durat prop d’un any i ha comptat amb la intervenció de l’àrea de benestar laboral, igualtat i diversitat (Jesús Araque i Teresa Muñoz); l’Observatori d’Igualtat (Concepción Cascajosa i Beatriz Aparicio); la delegada d’igualtat, diversitat i inclusió (Montserrat Boix), i les editores d’igualtat (Carolina Pecharromán i Paloma Zamorano).