El Consell d’Europa ha emès una resolució sobre l’estat dels mitjans on mostra la seva preocupació per la “pressió política” que reben les radiotelevisions públiques d’Espanya, Itàlia, Hongria, Romania, Sèrbia i Ucraïna. En el document, el Consell recorda que els mitjans públics “han d’estar protegits de les intromissions polítiques en la seva gestió diària i en la seva feina editorial”, i que els principals càrrecs directius “haurien de ser denegats a persones amb clares filiacions polítiques”.

A la direcció de la Corporació RTVE, no li ha agradat la resolució de l’assemblea del Consell d’Europa i ha rebutjat “els termes en què s’expressa” assegurant que no es dóna per al·ludida quan assegura que s’han d’evitar les filiacions partidistes entre els directius. Segons RTVE, “cap càrrec” de l’actual direcció de RTVE té filiacions polítiques “de cap tipus”.

L’ens públic tampoc es reconeix quan el Consell assenyala que els mitjans públics “hauran d’establir codis interns de conducta per al treball periodístic i la independència editorial respecte als partits polítics”.

De les pressions polítiques que denuncia la resolució del Consell d’Europa, però, la Corporació RTVE no en diu res.