El Consell de Ministres ha aprovat un Reial decret pel qual es regula la concessió directa d’una subvenció a RTVE de 76.879.830 euros per a la formació en capacitats digitals en el sector audiovisual de fins a 40.800 persones a tot l’Estat en dos anys. El programa s’emmarca en el Pla de recuperació, transformació i resiliència del Govern espanyol.

Així doncs, el centre de formació de la corporació, l’Institut RTVE, posarà en marxa el projecte Haz, consistent en la creació d’un hub de formació de l’audiovisual. En la concessió de la subvenció s’ha tingut en compte que l’ens compta amb capacitat per operar a nivell estatal a través de la seva xarxa de centres territorials, que té caràcter de centre certificador de la formació, i que compta amb experiència de col·laboració habitual amb universitats en màsters especialitzats, argumenta el Ministeri de Cultura.

Projecte obert a col·laboracions

El programa estarà obert a la col·laboració amb altres agents del sector audiovisual, incloent la Federació d’Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmics, així com altres associacions i televisions locals.

Del total de persones beneficiàries, s’estima que 35.300 podran rebre formació d’un mínim de 15 crèdits ECTS, equivalents a 375 hores lectives.

El projecte Haz es distribuirà en sis programes de màster, tres línies de formació professional i 70 cursos que formen 14 itineraris. A més, s’afegiran 50 formacions curtes d’un crèdit, i 50 cursos d’autoformació especialment dirigits a persones que hagin quedat fora del mercat audiovisual per l’impacte de la pandèmia o la desactualització de coneixements.