Els pronòstics de la tardor es compleixen. RTVE preveu tancar el 2014 amb un dèficit de 132,9 milions d’euros, segons ha assenyalat el president de la corporació, José Antonio Sánchez, en resposta a una pregunta parlamentària del PSOE. En concret, les pèrdues previstes són de 132.963.000 euros, un 17,32% superiors als 113.338.000 euros de 2013, una xifra similar a la de l’any anterior.

Cal recordar que l’antecessor de Sánchez en la presidència, Leopoldo González-Echenique, va dimitir al setembre perquè el Ministeri d’Hisenda no va atendre la seva demanda de realitzar una injecció extra al pressupost de RTVE per posar fi a un dèficit estructural d’uns 100 milions. Després, Hisenda va anunciar que atorgaria un crèdit extraordinari per equilibrar els comptes de l’ens, cosa que de moment no ha fet.

Al novembre, el consell d’administració va aprovar un pla de sostenibilitat i millora de l’eficàcia per al període 2015-2016 que tampoc sembla que pugui eixugar tot el dèficit estructural que arrossega la corporació.

Mesos més tard, al gener, José Antonio Sánchez va afirmar que tenia previstes fórmules alternatives per sanejar els comptes de RTVE, però de moment no han transcendit.