Aquest dimarts, el consell d’administració de Radiotelevisió Valenciana va aprovar el contracte programa per al període 2013-2016. Ho va fer amb elvot a favor dels cinc consellers proposats pel PP i el vot en contra dels quatre proposats per PSPV, Compromís i EUPV.

Malgrat incorporar en el document algunes de les millores presentades pels segons, aquests hi van votar en contra perquè el text neix d’un model que no comparteixen pel que fa les externalitzacions i als percentatges de la llengua, ja que reivindiquen una televisió 100% pública i en valencià.

El document preveu un sistema de finançament mixt amb una assignació de 68 milions d’euros de despesa de funcionament i 1,5 d’inversió anuals. El contracte programa també recull els objectius generals de la programació, les seves funcions essencials i les línies estratègiques.

Fusió de Nou Dos i Nou 24

El text preveu mesures d’optimització de les instal·lacions de RTVV, entre les quals destaca el trasllat de Ràdio Nou al Centre de Producció de Programes de Burjassot, i contempla la “coordinació i col·laboració” de les redaccions de Canal 9 i Ràdio Nou en els informatius i els esports. A més, s’estableix la fusió de Nou Dos i Nou 24 (tot i que es mantindran les respectives freqüències) en un nou canal destinat a informació, cultura i transmissions esportives.

El document preveu un mínim del 70% de la programació en valencià, i un 80% de servei públic, però només els informatius es reserven íntegrament a la producció interna.

El contracte programa ara queda pendent de remetre’s al Consell, que informarà les Corts Valencianes prèviament a la seva aprovació.