La directora general de Radiotelevisió Valenciana, Rosa Vidal, ha admès implícitament que l’ERO que està executant l’empresa ha estat mal dissenyat, un fet que en el seu dia ja van denunciar els sindicats. Aquest dimarts, durant la reunió del consell d’administració on es va aprovar el nou contracte programa, Vidal va advertir que, si no es prenen mesures urgents, l’1 de setembre, quan s’hagi acabat d’executar l’ERO per a 1.131 treballadors, mancaran tècnics per poder emetre.

Segons explica el comitè d’empresa, amb els acomiadaments del 30 de juny i del 31 d’agost no quedarà ni una desena d’operadors de càmera per a tot el País Valencià i tot just hi haurà mitja desena de tècnics de so per a la ràdio.

La possibilitat de subcontractar una empresa privada estaria descartada, ja que no s’arribaria a temps per a l’1 de setembre si es seguissin els procediments legals per fer una convocatòria pública.

Una altra possibilitat seria recuperar de l’ERO alguns tècnics que encara estiguin pendents de ser acomiadats. Però el vicepresident i portaveu del Consell, José Císcar, a qui la situació no sembla que el preocupi massa, segueix insistint que l’ERO no es modificarà i s’executarà tal com estava previst.

Fonts: Levante-EMV / El País