Entre el 2000 i el 2013, els directors generals de RTVV Josep Vicent Villaescusa, Pedro García i José López Jaraba van autoritzar despeses per un total de més de 360 milions d’euros sense consignació pressupostària. Així ho ha denunciat Esquerra Unida del País Valencià segons la documentació proporcionada per la comissió de liquidació de RTVV.

Es tracta de més de 3.500 factures emeses després del canvi de model de finançament de l’ens públic, l’any 2000, quan segons el diputat d’EUPV, Ignasi Blanco, va començar “l’espiral de l’endeutament”.

Entre les variades despeses, Blanco destaca les quantitats abonades als clubs de futbol i altres entitats esportives, que van rebre més de 8 milions d’euros només per a mascotes. Segons el diputat, són pagaments per finançar “de manera fraudulenta” els clubs i “blanquejar” subvencions sense concurs.

També destaquen els 13,5 milions d’euros destinats a la Trobada Mundial de les Famílies i la visita del papa Benet XVI, el 2006, l’any amb la major quantitat, 59,5 milions. El 2007, es van gastar de 50,6 milions sense pressupostar, i posteriorment van començar a baixar fins als 9,6 milions de 2012 i els 100.000 euros de l’any passat, coincidint amb l’arribada de Rosa Vidal com a directora.

Per a Blanco, aquestes factures demostren “la desproporció, la barbaritat i la indecència” en la gestió de RTVV. Ara, EUPV cedirà la informació als sindicats CCOO i CGT perquè incorporin la documentació a la causa oberta que tenen contra l’empresa perquè es delimitin responsabilitats.