El ministre d’Indústria, José Manuel Soria, ha assegurat aquest dimarts que el Govern assumeix el compromís d’intercedir en l’enfrontament que mantenen la Lliga de Futbol Professional (LFP) i les emissores de ràdio per la transmissió de partits des dels estadis. La solució, ha dit, s’erigirà “sobre la base de la defensa de l’interès general”.

Soria ha explicat durant la seva compareixença en comissió parlamentària, que el seu ministeri està treballant juntament amb Presidència en solucionar el conflicte i fer possible que es torni a transmetre amb “normalitat”, com es feia abans que la patronal dels clubs exigís un cànon a les ràdios.

Fa una setmana, el Govern espanyol va anunciar que volia introduir els canvis legals necessaris perquè les emissores puguin retransmetre partits des dels estadis sense pagar per fer-ho, però sí per la utilització de les instal·lacions

Precisament, aquest mateix dimarts s’ha conegut que el Jutjat de Primera Instància número 17 de Madrid ha rebutjat la sol·licitud de la Cadena SER per poder transmetre en directe els partits des dels estadis provisionalment, mentre no es ressol la demanda presentada al respecte. A principis de gener, un altre jutjat madrileny va rebutjar la petició en el mateix sentit feta per la Cope.

En ambdós casos, la demanda principial continua el seu curs.