Del 23 de maig a l’1 de juny, la capital del Vallès Occidental acollirà la primera edició del Festival de Sèries Sabadell, que projectarà una vintena llarga de títols al voltant de deu eixos temàtics. Organitzat per Interferències, el certamen ha programat minisèries de televisió, websèries, tastets de primers capítols i revisió d’episodis “mítics”, així com actuacions, tallers i una fira per a col·leccionistes.

A banda de les projeccions, el festival vol esdevenir un punt de trobada on aficionats a les sèries i experts puguin reflexionar sobre l’èxit que travessen, la repercussió per al sector audiovisual, o la seva relació amb el cinema i les altres arts.

Així, el certamen donarà el tret de sortida aquest divendres 23, a les 19 h, amb el debat L’edat d’or de les sèries, amb la participació d’Alberto Rey, Paula Hernández, Betu Martínez i Víctor Sala. En dies posteriors hi haurà les xerrades Variacions sobre el posthumor, amb Jordi Costa (24 de maig); Les sèries com a nova literatura, a càrrec de Pablo Kritzer (27 de maig); Sèries transmediàtiques, amb Òscar González i Raquel Crisostomo (28 de maig); Sentiments futurs. Sobre Real Humans i Her, amb Jordi Carrión (29 de maig); Els antiherois, a càrrec de Quim Casas (30 de maig), i El poder a la ficció: entre allò còmic i allò tràgic, amb Antonio Baños (31 de maig).