El politicòleg, filòsof i sociòleg Sami Naïr ha estat guardonat amb la 14a edició del Premi LiberPress, atorgat per l’associació del mateix nom i la Diputació de Girona. Col·laborador de diaris com Le Monde, Libération, El Periódico o El País, Naïr rebrà el guardó en un acte el proper 18 d’octubre a l’Auditori de Girona.

Sami Naïr ha estat distingit “per la seva ferma trajectòria política, literària i periodística en defensa dels drets de l’ésser humà, especialment dirigida als moviments migratoris, els exiliats, els refugiats i la necessitat del diàleg nord-sud, tasca que ha dut a terme amb una intel·ligència, erudició, passió i sensibilitat extremes”. El veredicte també destaca la seva “constant i tossuda rebel·lia per aconseguir la igualtat entre els éssers humans, i per assolir la pau i la comprensió entre tots els pobles i totes les cultures”.

La resta de guardonats són l’escriptor i editor Manuel Costa-Pau Garriga (LiberPress Literatura), el músic Manu Chao (LiberPress Cançó); el cineasta Elías Querejeta (LiberPress Cinema); el MUME-Museu Memorial de l’Exili i l’historiador Josep Fontana i Lázaro (LiberPress Catalunya); el físic Pedro Miguel Etxenike (LiberPress Camins); l’associació Descendents i Amics de la Maternitat d’Elna DAME (LiberPress Associacions), i el Memorial als infants morts al camp d’Argelers (LiberPress Memorial).

LiberPress néixer a Girona l’any 1999 per promocionar el que l’associació sense ànim de lucre anomena “cultura de la solidaritat”. A més de formar un moviment solidari i humanitari, també es van crear amb l’objectiu d’obrir un espai de debat sobre quin és el paper dels mitjans de comunicació dins la societat.