La president del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha acusat el Parlament de no autoritzar Efe i Europa Press a poder seguir treballant i fent la cobertura informativa a la cambra baixa. Així ho va assegurar en el reportatge Viaje a Catalunya, del programa Ciudadano Cake, de Telemadrid. L’afirmació, però, no és certa, ja que els periodistes de les dues agències poden treballar al Parlament com els de la resta de mitjans.

La confusió de Sánchez-Camacho es deu al fet que la Mesa del Parlament va donar de baixa a principis d’abril el servei que tenia contractat amb Efe i Europa Press, quedant-se només amb el de l’Agència Catalana de Notícies. La decisió, presa a principis de març, va rebre els vots favorables de CiU i ERC, l’abstenció de PSC i ICV-EUiA, i el vot contrari del PP.

El portaveu parlamentari popular, Enric Millo, va assegurar al març que la decisió és “un atemptat directe al pluralisme informatiu” que busca “beneficiar” l’ACN. Per la seva part, CiU i ERC van justificar la mesura per motius de reducció de la despesa i d’aplicació del pla d’austeritat per aquest 2014. De cara al 2015, la Mesa es tornarà a plantejar la contractació del servei.

Segons afirmaven aquest dimarts fonts del Parlament a l’Ara, la supressió del servei suposa un estalvi de 60.000 euros, i els diputats tenen igualment accés a Efe i Europa Press perquè tots els grups hi estan subscrits.