Tal com es preveia, José Antonio Sánchez no ha estat nomenat president de RTVE en primera volta al no obtenir el suport de dos terços del Congrés els Diputats que necessitava. La candidatura de l’exdirector general de Telemadrid ha estat recolzada pels 178 vots del PP, mentre que el candidat proposat per UPyD, Francisco Javier Montemayor, ha rebut el suport dels seus cinc diputats. A banda, hi ha hagut 89 vots en blanc i cinc nuls, mentre que els diputats d’Izquierda Plural i Amaiur han decidit no participar en la votació. 

El proper dijous, doncs, Sánchez se sotmetrà a una segona volta on només necessitarà la majoria absoluta per ser nomenat president de la corporació, cosa que garanteixen els vots dels diputats populars.

Abans de la votació, els partits de l’oposició han refusat la candidatura de José Antonio Sánchez tot recordant les polèmiques que acompanyen el seu currículum: l’anterior etapa com a director general de RTVE, amb les cobertures informatives de l’atemptat de l’11-M, la guerra de l’Iraq i l’accident del Prestige; la seva gestió a Telemadrid, amb un ERO declarat improdedent per la justícia i imputat per cinc delictes; i la seva relació amb els papers de Bárcenas, els quals indiquen que hauria cobrat més d’un milió de pessetes els anys 90 de la comptabilitat B del PP.