L’expresident del FC Barcelona, Sandro Rosell, s’ha defensat de la querella presentada contra ell per espiar Jaume Roures, acusant el màxim responsable de Mediapro d’haver intentat fer-li xantatge amb la renovació dels drets audiovisuals del club blaugrana.

Aquest dimarts va arrencar la fase d’instrucció per la denúncia de la productora contra Sandro Rosell, Joan Carles Raventós (director de les seccions del Barça), Robert Cama (exdirector informàtic de Mediapro, i ara del Barça), el FC Barcelona, Bonus Sport Marketing (fundada per Rosell) i Socktel Servicios Informáticos (empresa de Cama).

Segons Mediapro, almenys entre 2009 i 2011, quan Cama era responsable d’IT de Mediapro, accedia als correus electrònics de Roures per remetre’ls a Rosell i Raventós. Quan es van descobrir els fets, l’octubre de 2011, Mediapro va acomiadar Cama, que tot seguit va fitxar pel Barça com a responsable d’IT.

En la seva declaració com a investigat (l’antiga figura de l’imputat), Sandro Rosell va oferir una altra versió, explicant que, el desembre de 2011, es va reunir amb Jaume Roures, qui l’hauria amenaçat amb querellar-se si no renovava el contracte pels drets audiovisuals del club blaugrana amb Mediapro, segons va explicar el seu advocat.

A més, Rosell va negar haver demanat espiar l’e-mail de Roures, tot assegurant que ell no tenia coneixement que rebia els correus, ja que qui hi accedia era la seva secretària. Joan Carles Raventós i Robert Cama també van negar les acusacions.

A banda, la defensa de Cama ha sol·licitat la nul·litat de la declaració signada presentada per Mediapro on reconeixia haver enviat els correus de Roures a Raventós, amb l’argument que se’l va coaccionar i es va fer sense que tingués representació legal. Des de la productora, però, es recorda que la firma es va fer davant de l’instructor laboral que va instruir l’expedient del seu acomiadament.