La crisi econòmica continua colpejant les televisions de proximitat sense pausa. Ara ha estat el torn de TV10, el canal del Baix Llobregat Nord, que des del passat divendres ha deixat d’emetre “temporalment”, segons va decidir l’Ajuntament de Sant Esteve de Sesrovires.

TV10 va començar a emetre el 1991 com a emissora local, però el 2010, amb l’apagada analògica, va passar a l’àmbit comarcal amb la creació del Consorci de la TDT al Baix Llobregat Nord juntament amb els municipis d’Abrera, Collbató, Castellví de Rosanes, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Martorell i Sant Andreu de la Barca. El seu suport, però, mai s’ha arribat a traduir en una participació econòmica en el projecte, i ha estat el consistori sesrovirenc qui l’ha mantingut en solitari.

L’alcalde i regidor de Comunicació de Sant Esteve, Enric Carbonell, aposta per reobrir el canal “el més aviat possible”. Segons ell, les solucions passarien per la incorporació de les altres set poblacions, o bé per “cercar operadors que valorin la possibilitat de disposar d’una plataforma de difusió de la seva activitat”.

Es potenciaran la ràdio i el butlletí municipal

TV10 havia arribat a comptar amb una plantilla de fins a vuit treballadors, als quals no s’havia renovat el contracte un finalitzava. Segons explica la cadena, la programació s’ha anat adaptant progressivament a aquesta situació, fins a l’emissió el passat dijous del darrer informatiu setmanal.

Mentre el senyal de TDT estigui suspès, el web municipal i el de la radiotelevisió pública recolliran continguts audiovisuals relacionats amb l’actualitat local. A més, la ràdio, el butlletí municipal i la comunicació via xarxes social es potenciaran per compensar la pèrdua de la televisió.