El fotoperiodista Jordi Pujol Puente (Barcelona, 1967 – Sarajevo, 1992) va rebre dimecres a títol pòstum el reconeixement com a Ciutadà d’Honor de Sarajevo. El reporter gràfic va morir el 17 de maig de 1992 en un bombardeig mentre cobria el setge a la capital de Bòsnia i Hercegovina per al diari Avui i col·laborava amb Associated Press. Pujol Puente va ser el primer periodista que va morir en la guerra de Bòsnia.

L’acte de lliurament va tenir lloc dimecres a la tarda, coincidint amb el Dia de Sarajevo, i va comptar amb la participació dels germans del fotoperiodista, Marta i Pere Pujol Puente, en la seva primera visita a la ciutat. També hi va assistir el delegat del Govern als Balcans, Eric Hauck, amic i company periodista durant la cobertura del setge.

La mort de Pujol Puente “va fer que els catalans sentíssim aquella tragèdia com a nostra, també 30 anys després”, va afirmar Hauck. Segons ell, davant la nova guerra a Europa ordenada per Vladímir Putin, les seves fotografies adquireixen més valor.

El títol de Ciutadà d’Honor és un reconeixement que el Consell Municipal de Sarajevo lliura des de l’any 2000 a una persona estrangera pel seu suport a la ciutat i al desenvolupament de les seves relacions internacionals, així com per la defensa de la solidaritat, la democràcia, l’humanisme i la tolerància.

Jordi Pujol Puente és el quart català que rep aquesta distinció. Abans l’havien rebut l’expresident de la Generalitat i exalcalde de Barcelona, Pasqual Maragall (2008); el tenista Juan Maria Tintoré (2009), i l’exdirector general de Cooperació al Desenvolupament Manel Vila (2015).