El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha acordat “separar del càrrec” el director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera. El seu cessament s’ha aprovat aquest dimarts després que un dia abans la proposta no rebés els dos terços necessaris.

En la segona votació s’ha reproduït el mateix resultat, donant suport a la destitució els dos consellers proposats per CDC (Brauli Duart i Núria Llorach) i la d’ERC (Rita Marzoa), i oposant-s’hi els proposats per PSC (Josep Vilar), PP (Armand Querol) i Unió (Antoni Pemán), així que el vot de qualitat del president de la CCMA ha decantat la balança.

La reunió del consell de govern ha tingut lloc aquest dimarts després de la comissió de control parlamentari de la Corporació, a la qual ja no ha assistit Riera, de manera que la única pregunta sobre Catalunya Ràdio l’ha resposta el president Duart.

Nomenament i destitució polèmica

Fèlix Riera va accedir al càrrec el maig de 2012 amb crítiques del comitè d’empresa i del Col·legi de Periodistes, entre d’altres, per ser membre del comitè de govern en política cultural d’Unió Democràtica (responsabilitat que va deixar amb el nomenament) i per la seva nul·la experiència radiofònica.

De la mateixa manera, la seva sortida ha estat titllada de decisió política per alguns grups parlamentaris, ja que es produeix quan CDC i Unió han partit peres, i menys d’una setmana després del nomenament de Rita Marzoa com a nova consellera a proposta d’ERC, reequilibrant les forces dins la Corporació. 

Brauli Duart, però, ha negat en la comissió de control que es tracti d’una “depuració política”, tal com havia assenyalat la diputada del PSC Núria Ventura. Les explicacions de la decisió, però, han arribat més tard, doncs el tema no estava en l’ordre del dia i el president de la CCMA s’ha negat a respondre sobre un fet que en aquell moment encara no s’havia produït.

Sense previsió de substitut

En el comunicat on s’ha fet públic el cessament, el consell de govern argumenta que aquest s’emmarca en el “procés de reorganització gradual” iniciat els darrers anys arran de la transformació de la CCMA en una única empresa de mitjans, la qual també implica una simplificació de l’estructura directiva.   

És a dir, de la mateixa manera que el passat setembre es van unificar les direccions de comercial de TV3 i Catalunya Ràdio i a l’octubre les tècniques, ara es prescindeix de la figura del director de l’emissora pública tal com s’entenia fins ara, la qual cosa podria desembocar en una única direcció per a la ràdio i la televisió.

En tot cas, això es veurà al setembre, quan també es podria nomenar algun responsable per a les emissores del grup amb un perfil menys de gestió i més de continguts, segons han explicat fonts de la CCMA a Comunicació 21. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram