Serveis Balears de Televisió (SBT), encara concessionària dels informatius d’IB3, deixarà de prestar el seu servei a partir del proper 14 de novembre com a “mesura extrema” per intentar que la televisió pública balear obri un període de negociacions i cerqui solucions a la resolució del contracte.

En previsió de què no pugui arribar a cap acord amb IB3, l’empresa també assegura que, a partir d’aquest dijous, obrirà un període de consultes prèvies per tramitar un expedient de regulació d’ocupació (ERO), per tal de suspendre els contractes de tots els membres de la plantilla actual d’SBT fins que siguin subrogats per la nova adjudicatària del servei o, en el seu cas, d’IB3, si decideix fer l’informatiu per mitjans propis.

La direcció de l’empresa va comunicar aquestes mesures el passat divendres en una reunió amb el comitè d’empresa i per escrit a la resta de la plantilla. Segons SBT, la situació ve motivada per la negativa d’IB3 a dues demandes fetes per l’empresa després de la rescissió del contracte d’informatius el passat 20 d’octubre: la subrogació a la nova concessionària de tot el personal d’SBT, i el pagament del deute pendent i dels interessos corresponents.

Segons l’empresa, IB3 es nega “rotundament” a donar resposta a aquestes dues peticions i, per això, considera que “no hi ha hagut altre opció” que la de comunicar que deixarà de prestar el servei de notícies a partir del 14 de novembre.

L’empresa, propietat de Jacinto Farrús, explica que IB3 entén que “només han de ser objecte de subrogació un total de 211 contractes de treball, entenent que la resta no està adscrit al compliment del contracte de subministrament d’informatius”. Pel que fa al deute pendent, diu que l’ens públic “ni tan sols ha acceptat proposar un calendari de pagament”.

Font: Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB)