El periodista Antoni Fuentes es va endur una bona sorpresa quan va topar amb el seu nom en una llista amb 169 investigacions realitzades per Método3, feta pública per El Triangle i reproduïda per El Periódico. L’encàrrec, realitzat per Seat, consistia en esbrinar qui havia filtrat a Fuentes informacions confidencials de l’empresa que el diari va publicar l’any 2010.

La primera reacció del periodista va ser d’incredulitat, però després va passar a la indignació, segons afirma al seu blog, on demana la “màxima transparència” per conèixer el contingut de l’informe per saber si hi va haver gravacions de converses o punxades de telèfons, així com qui va encarregar la investigació.

No descarta emprendre accions legals

Antoni Fuentes remarca que només un jutge pot demanar a un periodista que reveli les seves fonts, tot i que aquest es pot negar a facilitar-les. “La investigació encarregada a Método 3 pretenia saltar-se aquest principi i fer sortir el talp o els talps del cau. El que em deixa més tranquil és que els talps segueixen als seus caus perquè la investigació va fracassar”, afegeix.

“Per descomptat em reservo les accions legals que consideri oportunes per defensar-me i exigir responsabilitats davant una actuació que pugui ser considerada delictiva per haver interferit en la meva intimitat i haver atemptat contra la meva feina”, assegura Antoni Fuentes.

A més, recomana a Seat i el grup Volkswagen que iniciïn una investigació interna per saber qui va fer l’encàrrec, ja que “també està en joc la imatge pública i la reputació de l’empresa”.