El jurat de la quarta edició dels Premis IdeaRàdio han guardonat els projectes La palestra, presentat per Guillem Carreras Costa i Joan Pol Alcaraz Rodergas (estudiants de la Universitat Pompeu Fabra); Rumescu, de Gerard Hugas Serra, Aida Pérez Fita (graduats a l’ERAM) i Roger Gil Barberà (diplomat a Blanquerna); i Contra tot pronòstic, de Norbert Palazón Prieto i Albert Ramírez Ricarte, estudiants de la Universitat de Girona.

Els tres programes guanyadors seran produïts i emesos a SER Catalunya, impulsora d’uns guardons que tenen per objectiu fomentar el talent professional radiofònic.

El jurat ha destacat de La palestra “l’originalitat i sensibilitat de la proposta que busca combinar cultura i esport, explorant una àmplia diversitat de formats radiofònics i aportant les veus dels experts en cadascuna de les temàtiques triades, amb un especial protagonisme dels elements sonors”. De Rumescu ha valorat “l’atreviment humorístic de l’equip, plantejant un programa d’humor per enriure-se’n de la premsa rosa, així com la professionalitat dels seus guions i de la seva posada en escena”. Finalment, sobre Contra tot pronòstic ha ressaltat “l’enginy del guió, buscant apropar-se al públic jove a través de l’humor amb els seus mateixos codis i referents”.

A més, el jurat ha concedit mencions especials als projectes Els influencers, de Nil Marbà, Anna Sànchez, Clemente García, Roger Argemí, Sergi Cano i Pol Garcia; Fem món, d’Iván Olmos i Carla Samon; i Vull ser jove, de Marc Gabernet, Sergi Cano, Aleix Manzano, Layla Zaoui i Anna Pardos.

Finalment, el jurat ha fet un reconeixement especial a Letratados, de Pedro Valdenebro i Jairo Martín, estudiants del Màster d’Escriptura Creativa de la Universitat de Sevilla, que van desplaçar-se des de la capital andalusa per participar a la final.

Bona salut creativa

El jurat també ha subratllat “l’alta participació” i la joventut de la majoria dels participants, i ha valorat “l’alta qualitat” d’una bona part dels treballs finalistes, cosa que interpreta com un “símptoma de bona salut per al futur de la creació radiofònica”. En aquest sentit, l’organització ja ha avançat que hi haurà cinquena edició dels guardons.

Enguany als Premis IdeaRàdio s’havien presentat 60 projectes, deu més que en l’anterior edició. 35 d’ells van passar a la fase final, celebrada el passat dissabte a l’Estudi Toresky de Ràdio Barcelona, on van disposar de cinc minuts per explicar i mostrar la seva proposta.

El jurat estava presidit per Jaume Serra, director de SER Catalunya, i format per Xavier Saisó (redactor d’esports), Anna Puigboltas (redactora de programes), Carles Peña (productor d’informatius i programes), Ramon Iglesias (cap d’informatius) i Marçal Sarrats (cap de programes).