La revista digital Serielizados ha posat en marxa la primera incubadora de sèries en català amb l’objectiu d’impulsar-ne la seva creació i desenvolupament. El Serielizados Kick busca convertir-se en un espai d’innovació, inclusió, cooperació i professionalització de la creació audiovisual televisiva en llengües cooficials.

En la seva primera edició, se seleccionaran vuit projectes originals de sèrie que participaran en un programa de mentoria, formació i residència. La iniciativa és l’evolució del Pitching Fòrum de Sèries realitzat amb Guionistes Associats de Catalunya, que col·labora en el Serielizados Kick.

Cada projecte seleccionat rebrà un ajut de suport a la creació de 8.000 euros i comptarà amb un tutor assignat que farà el seguiment de la seva evolució amb tres sessions de mentoria personalitzada.

A més, podrà participar al Talent Campus, un programa de formació i continguts dedicats a donar una visió completa i innovadora del procés de creació, producció i difusió de sèries.

Els projectes seleccionats gaudiran d’una residència creativa que pretén ser un espai per compartir amb la resta de residents, i participaran al Pitching Fòrum, on es presentaran davant d’un públic professional.

Convocatòria

Al primer Serielizados Kick poden participar a projectes de sèrie, websèries o minisèries originals de sis episodis amb una durada de menys de 20 minuts per capítol. Els projectes poden ser de ficció, animació o documental.

El termini per presentar candidatures finalitza el 22 d’agost. Els projectes seleccionats es donaran a conèixer durant la segona quinzena de setembre.

Segons indiquen les bases, el comitè de selecció valorarà l’originalitat i la proposta artística; l’interès en la temàtica i/o personatges; la qualitat del desenvolupament / estructura; la viabilitat de la proposta, i el perfil i trajectòria dels autors.

A més, vetllarà per una selecció diversa i plural, de manera que tindran puntuació extra els projectes escrits o coescrits per dones i menors de 30 anys, i els que hi hagi pluralitat en relació a orígens ètnics o racials, de gènere, orientació sexual, així com diversitat funcional i classe social tant a nivell d’autoria com temàtic.

Finalment, com a mínim dos dels projectes hauran d’estar escrits o coescrits per socis de la Societat General d’Autors i Editors, i almenys uns altres dos projectes per socis del GAC.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram