Aquest dilluns al migdia ha finalitzat el termini perquè els grups parlamentaris proposessin els membres del consell de govern de la CCMA. Finalment, després d’haver estat negociant fins a l’últim moment, no hi ha hagut acord entre convergents i socialistes, sí entre els primers i PP.

En concret, CiU ha presentat els noms de Brauli Duart, Núria Llorach, Antoni Pemán i Josep Puigbó; el PSC, els de Xavier Guitart i Josep Vilar, i el PP el d’Armand Querol. Set candidatures per a sis cadires. De tots ells repetirien Duart (que seria el nou president), Llorach (el 2008 va ser consensuada amb ERC, no en aquesta ocasió), Guitart i Querol.

Seguint l’aritmètica parlamentària, a CiU li tocarien tres representants, dos al PSC, i un al PP. Els populars, però, a banda de la vicepresidència, de nova creació, inicialment volien dos consellers, argumentant que ells havien facilitat l’aprovació de la Llei de la CCMA, mentre que els socialistes hi havien votat en contra. Aquests, en canvi, brandaven la proporcionalitat dels partits a la cambra i l’acord d’investidura del president Artur Mas.

Finalment, el PP ha acceptat renunciar als dos representants i conformar-se amb la vicepresidència, però CiU ha presentat quatre candidatures en lloc de les tres que li correspondrien, argumentant que les negociacions continuen obertes (la votació al Parlament serà el 28 de març).

Així doncs, podria ser que es mantingués l’aritmètica parlamentària del 3+2+1, o que CiU finalment col·loqués quatre representants a la CCMA i es deixés els socialistes amb un de sol. La possibilitat que els populars es poguessin quedar sense conseller vicepresident no es contempla.