Arran de mar és el nou programa sobre actualitat marítima i marinera coproduït per set emissores de la costa catalana: Tarragona Ràdio –que lidera el projecte–, Ràdio Arenys, Canal Blau FM de Vilanova i la Geltrú, La Cala Ràdio de l’Ametlla de Mar, Delta.cat Ràdio de Deltebre, Ràdio l’Escala i Ona Malgrat, amb coproducció de la Xarxa Audiovisual Local.

El nou espai agafa el relleu d’El far, en la mateixa franja horària, de 16 a 18 h de l’FM. El programa va néixer el 2018 de la mà de Ràdio Arenys, Canal Blau, La Cala Ràdio, Delta.cat i Ràdio l’Escala. Posteriorment se li va sumar Ona Malgrat, i a principis de 2021 ho va fer Tarragona Ràdio (coincidint amb la seva adhesió a La Xarxa), que ara passa a encapçalar el nou projecte.

Així, el periodista Francesc Richart s’encarrega de conduir Arran de mar des dels estudis de Tarragona Ràdio, acompanyat de Diana Mar (Delta.cat), Emili Pacheco (Ona Malgrat), Jordi Zafra (Ràdio Arenys), Laia Oltra (La Cala Ràdio), Sergi Corral (Ràdio l’Escala) i Carles Monasterio (Canal Blau).

Pòdcast nacional

Arran de mar compta amb una versió en pòdcast que pretén establir-se com un referent més enllà de les localitats i zones tradicionals d’influència. “Volem recollir l’actualitat i la vida cultural i mediambiental del nostre litoral, com havíem fet fins ara, però fent una nova passa endavant, tant en continguts com en formats, a l’FM cada dia i mitjançant un pòdcast nadiu amb monogràfics d’interès general per a tot el territori”, assenyalen des del programa.