Des d’aquesta setmana, l’emissora musical de Radiotelevisió Valenciana, Sí Ràdio, ha incrementat la seva oferta de música escrita i cantada en valencià. En concret, a partir d’ara li dedica dues hores al dia en exclusiva, de dues a tres de la tarda i de nou a deu de la nit.

Aquesta mesura per promoure els artistes del territori es va aprovar per unanimitat en el consell d’administració del passat 27 de juny a proposta de Rafael Xambó, qui va instar a què com a mínim un terç de la música que programa Sí Ràdio sigui en valencià. El conseller a proposta de Compromís va celebrar una mesura fins ara inèdita i va agrair la receptivitat al respecte de la nova directora general, Rosa Vidal.

Xambó, que és cantautor, va lliurar a l’emissora, en nom del Col·lectiu Ovidi Montllor, un arxiu amb 3.500 cançons publicades des de l’any 2005. A banda de difondre els artistes valencians contemporanis, “en especial” als finalistes de l’última edició de la gala dels Premis Ovidi a la producció musical en valencià, la segona emissora de Ràdio 9 també recordarà els grups dels anys 80 i 90.