El diari Ara ha decidit traslladar l’important pes de l’edició digital al seu organigrama i ha nomenat Sílvia Barroso, fins ara cap de l’edició digital, nova subdirectora del mitjà (se suma a David Miró, Catalina Serra i Jordi Cortada). Amb la mesura, la capçalera busca tenir una “visió transversal” entre les edicions en paper i digital. El càrrec de Barroso l’assumex Isaac Salvatierra, fins ara subcap de l’Ara.cat.

“Al darrere d’aquests canvis hi ha la voluntat del diari d’abraçar de ple el món digital i trencar la tendència dels mèdia a treballar encara amb ritmes diaris, en un món que s’actualitza (informativament) a cada moment”, explica el mitjà.

Així, l’Ara ha reforçat la cobertura informativa dels matins, a partir de les 7 h, coincidint amb el moment d’un consum més elevat de l’edició digital. A més, des de fa uns dies, els continguts prèmium han deixat d’estar lligats a l’edició en paper i es publiquen al web tan bon punt estan disponibles.

Entre aquests continguts hi ha les columnes d’opinió, per a les quals s’ha posat en marxa una funcionalitat que permet els lectors rebre una alerta per correu cada cop que els seus columnistes preferits publiquen un nou article.  

Amb aquestes novetats, l’Ara assenyala que es pot servir abans la “informació sensible” i, de passada, omplir totes les franges del dia de continguts propis, anàlisis, columnes i reportatges, sense esperar a la matinada.