La Federació de Sindicats de Periodistes, CCOO i UGT per una banda, i l’Associació de Mitjans d’Informació per l’altra, han tancat un acord per al sisè Conveni Col·lectiu Estatal de la Premsa Diària.

El conveni tindrà una vigència de tres anys (de 2019 a 2021) i estableix un increment salarial anual del 2%, amb caràcter retroactiu des del passat 1 de gener (els sindicats demanaven un 3%). A més, desapareix el grup professional 7 (mosso, netejador), el darrer en l’escala salarial, que s’integra en el 6 (auxiliar administratiu, recepcionista telefonista, porter…), que té un sou més alt.

Com a contrapartida, es mantenen les categories d’auxiliar de redacció i ajudant de redacció, les quals els sindicats havien demanat suprimir, perquè algunes empreses les aprofitaven per pagar sous inferiors als periodistes.

L’acord es va produir divendres passat, després que els sindicats amenacessin amb vagues per als dies 24 i 26 de maig si la patronal mantenia la seva negativa a un increment salarial, a més d’altres mesures que consideraven un retrocés, com un augment d’hores de treball anuals o l’eliminació de complements en noves contractacions.

El concert afecta els treballadors dels mitjans que no tenen un conveni d’empresa propi, principalment capçaleres locals.