Aquesta setmana ha començat a Mallorca el rodatge de Mòpies, la primera sèrie de ficció produïda conjuntament per IB3, À Punt i TV3. Es tracta d’una sèrie de gènere fantàstic creada per Lluís Prieto –que la dirigeix– amb coproducció de la mallorquina Espaitemps i la participació de la valenciana Barret.

Mòpies constarà de quatre episodis de 55 minuts i el repartiment estarà encapçalat per les actrius Valèria Sorolla i Alba Brunet, que estaran acompanyades per actors i actrius dels tres territoris.

La sèrie està ambientada al santuari de Lluc, a la Serra de Tramuntana de Mallorca, i explica la història de la Bel, una adolescent que assisteix amb el seu germà Pere a un campament d’estiu on experimenta un succés traumàtic. Davant de l’inexplicable fenomen, la Bel, juntament amb l’ajuda d’una monitora i la col·laboració de dos infants del campament, partirà a la recerca de les claus per resoldre el misteri.

Es preveu que Mòpies estigui enllestida a finals d’any, i tot seguit quedi pendent de programació per part de les tres cadenes.

En els darrers anys, les tres cadenes havien col·laborat en la coproducció de programes (Favorits), llargmetratges (La mort de Guillem) o telefilms (Frederica Montseny), però no en una telesèrie.