L’Ajuntament de Sitges ha decidit abandonar el Consorci Teledigital del Garraf, que gestiona Canal Blau-Maricel TV, i deixa l’ens amb quatre dels sis consistoris fundadors després que Olivella marxés a el passat febrer. Durant l’elaboració dels pressupostos municipals de l’any vinent, el consistori, que arrossega un deute important, ha decidit marxar de la TDT per l’alt cost que li suposa (200.000 euros).

La cadena del Garraf va començar a emetre l’abril del 2009 de la unió de les televisions locals de Vilanova i Sitges, Canal Blau i Maricel TV. Ara, els cinc treballadors d’aquesta segona, que es van traslladar a la redacció única al Neòpolis vilanoví, han de tornar a l’Ajuntament sitgetà, malgrat encara no saben quin serà el seu destí a partir del proper any, segons informa Eix Diari.

El Consorci Teledigital del Garraf, doncs, queda format pels ajuntaments de Sant Pere de Ribes, Canyelles, Cubelles i Vilanova i la Geltrú, que davant les baixes volen redifinir el projecte.

Per la seva part, Sitges vol endegar un nou servei públic que integri la ràdio municipal i continguts televisius. Amb tot, aquest nou model encara s’ha de definir.