L’advocat de les tres periodistes que van denunciar per assetjament sexual l’exsecretari general i excap de personal de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), Vicente Sanz, ha demanat a l’Audiència de València que incorpori l’ens públic al procediment com a possible responsable civil subsidiari. Una petició que han secundat les altres dues acusacions, Intersindical Valenciana i CCOO.

En una vista celebrada aquest dimarts, el lletrat de les periodistes va justificat la petició pel fet que, en el moment dels fets, Sanz treballava a RTVV amb un càrrec “significatiu”; perquè existia una relació laboral amb “diferència de poder” i una relació directa “de superior a inferior”, i perquè el 90% dels abusos i amenaces es van produir en el despatx que l’acusat tenia a l’ens públic. A més, l’advocat ha destacat que RTVV no tenia un protocol per poder demanar ajuda o assistència per aquest tipus d’actes.

Per la seva part, el lletrat d’Intersindical ha afegit que quan les tres periodistes van intentar “reiteradament” demanar ajuda als seus superiors en jerarquia, no la van obtenir, per la qual cos s’ha d’examinar la responsabilitat de l’ens en els fets.

La Fiscalia, que durant tot el procés s’havia oposat a considerar RTVV com a responsable civil, va afirmar que la petició de les acusacions s’hauria d’estudiar, i que tenia “bastant sentit” els seus raonaments.

La defensa vol dilatar el procés

L’advocat de Vicente Sanz es va oposar a què es consideri l’ens com a possible responsable civil. A més, va recórrer l’auto de processament al·legant que encara quedaven pendents algunes diligències per practicar. En aquest sentit, va assegurar no entendre la “urgència” amb la qual s’havia dictat.

Tant la Fiscalia com les acusacions van replicar que hi ha suficients “indicis” per seguir endavant amb el procés, cosa que no exclou obrir altres diligències més endavant.

Font: Europa Press