El ple municipal de Solsona ha donat el vistiplau a la incorporació de l’Ajuntament al Consorci de Comunicació Local (CCL), amb la qual cosa Solsona FM s’adhereix a la xarxa de COMRàdio, integrada per 139 emissores locals d’arreu del país.

El principal motiu pel qual l’emissora municipal s’adhereix al CCL és l’assessorament tècnic que ofereix sense cap cost. En un principi, s’havien estudiat també altres possibilitats –Catalunya Ràdio i la Federació de Ràdios Locals–, però s’ha optat per l’opció de COMRàdio perquè ofereix un ventall més ampli de serveis de forma completament gratuïta, segons va destacar dijous passat la regidora de Comunicació, Clara Agut, que ha estat designada la representant del consistori al Consorci.

Així, a partir d’ara, Solsona FM té la possibilitat d’emetre programació de COMRàdio, i intercanviar continguts amb la resta de ràdios de la xarxa mitjançant la plataforma Sindicada. A més, l’emissora municipal solsonina esdevé una corresponsalia des d’on s’enviaran cròniques perquè s’emetin als informatius de COM Ràdio.

D’altra banda, formar part del CCL permetrà a Solsona FM beneficiar-se d’assessorament legal i lingüístic gratuït i de formació per al personal.