Els grups cooperatius Som* i Abacus porten més d’un any treballant en la seva fusió. Segons informa el diari Ara, l’operació va ser aprovada al desembre pels respectius consells rectors, i es preveu que les assemblees generals hi donin el vistiplau definitiu al juny.

El grup cooperatiu resultant es diria Som Abacus i comptaria amb uns 700 treballadors, prop d’un centenar de la cooperativa de comunicació i cultura i uns 600 de la de productes educatius, culturals i de lleure. Amb la fusió, Som* se seguiria centrant en la creació de continguts i Abacus en la venda.

El 2019, entre les dues  cooperatives van facturar uns 97 milions d’euros, Abacus gairebé 87 i Som* uns 10. L’objectiu de la fusió és doblar-los, potenciant sobretot el canal digital i la creació de continguts.

Projectes

El pla de treball amb què treballa la futura Som Abacus té com a gran objectiu la digitalització, està format per quatre grans projectes amb una inversió de 21,6 milions d’euros, i es preveu executar fins al 2026, segons avança l’Ara.

Un dels projectes és la creació d’una plataforma digital de continguts exclusius tant del món cultural com de l’educatiu, amb una inversió de 5,5 milions, i l’objectiu d’arribar als 200.000 subscriptors.

Els altres tres projectes són la creació d’un instrument de gestió de la base de dades (al qual preveu destinar 4,2 milions);  millorar l’experiència de compra (6,6 milions), i millorar la logísitca i la distribució (5,2 milions).