“Degut a les persistents i innumerables extorsions de certes persones que entenen de ràdio i que estan en nòmina d’interessos oposats als interessos de Som Ràdio, dels sabotatges del senyal FM i d’internet d’alguns poders establerts ja determinats, d’amenaces de tancament, denúncies amb les seves corresponents multes impagables i la falta de suport econòmic en general, entre d’altres, en una franja de temps tant curta, ens ha portat a la total descapitalització i ens veiem incapaços de continuar endavant amb el projecte Som Ràdio”.

D’aquesta manera l’emissora de caràcter independentista impulsada per Fabià Rubio a finals d’agost, ha anunciat que el proper 27 de març serà l’últim dia en què emeti. Segons un comunicat al seu web, des del principi Som Ràdio ha treballat “amb una pluralitat mai vista en els mitjans de comunicació del nostre país, donant veu absolutament a tothom”.

Segons Rubio, l’emissora ha estat “la primera ràdio del país que ha estat al costat sempre dels interessos nacionals catalans, sempre publicant i fent ressò de la veritat, amb humilitat però amb ambicions”. Amb tot, la falta de subvencions públiques o privades ha fet que el projecte s’hagi hagut d’aturar.

Cal recordar que l’Associació Catalana de Ràdio (ACR) havia presentat a mitjan setembre una denúncia contra Som Ràdio per “l’ocupació il·legal de freqüència”, i que la Secretaria de Mitjans de Comunicació havia obert un expedient per suposades interferències a Ràdio Ciutat de Badalona.

Des de Som Ràdio, que emet a l’àrea metropolitana de Barcelona al 94.2 de la FM, es van negar les interferències en altres ràdios i es va rebutjar la qualificació d’emissora il·legal argumentant que, en no emetre anuncis comercials, la seva proposta s’englobaria en l’anomenat tercer sector.