Les seccions sindicals a TV3 de CCOO i del Sindicat de Periodistes han carregat contra la proposta presentada per la direcció de la CCMA que busca equiparar els sous dels treballadors amb els del sistema públic sanitari. Ambdós sindicats també han criticat les maneres del president de l’ens per “airejar” davant l’opinió pública una proposta presentada poc abans en la mesa negociadora del conveni col·lectiu i intentar així “influir” en les converses.

CCOO assegura que Brauli Duart no té “voluntat” de negociar i que vol “poder dir que volem cobrar més que els altres treballadors públics per intentar desprestigiar, un cop més, la plantilla”. Per a l’SPC, Duart torna a practicar un “mal estil” de negociació (en referència a les converses per l’ERO de l’estiu), i l’acusa de presentar de manera “enganyosa” una “exòtica” iniciativa, de la qual, assegura, “falseja alguns aspectes i n’oculta d’altres”.

No s’elimina el ‘núvol’

Segons explica CCOO, la intenció de la direcció és crear tres grups professionals que englobin totes les categories actuals a l’empresa, més un quart grup per incorporar a conveni els comandaments actualment exclosos, el qual es regiria per unes “condicions especials” que no s’han concretat.

“Per a cada grup professional s’establirien diferents nivells salarials, però el salari base seria el mateix per a tothom (el més baix possible) i pels llocs de treball de nivell superior dins el grup s’establirien uns complements no consolidables”, assegura CCOO.

En aquest sentit, l’SPC remarca que la direcció “no diu la veritat” quan afirma que amb la proposta presentada acabarà amb el ‘núvol’, ja que es mantenen “determinades condicions” que les exclouria del conveni.

A més, el Sindicat de Periodistes acusa Duart d’amagar la resta de propostes fetes a la mesa negociadora, les quals “intenten desmantellar” els drets laborals i socials de l’actual conveni de TV3, i que afecten temes com horaris i mobilitats que “van en sentit contrari als avenços sobre conciliació de la vida laboral i familiar que tant han costat d’aconseguir”.