La productora barcelonina Studio Kimchi ha guanyat la setena edició del Programa de Creixement Empresarial de PROA – Federació de Productores Audiovisuals, amb el projecte de sèrie d’animació Zoey Oceans.

La comissió de selecció ha considerat que és “un projecte atractiu i sincer, que parteix d’una idea senzilla, clara i concisa, però perfectament desenvolupada i adequada a seu target, amb qüestions tan actuals com l’ecologia o l’apoderament de la dona”.

Segons destaca Leonor Abreu, portaveu del jurat, la proposta d’Studio Kimchi “té d’inici un caràcter internacional i una gran ambició, coherent amb el seu potencial comercial”.

El programa consisteix en uns mentoria d’un any per desenvolupar una estratègia internacional ajustada a les característiques del projecte. La tutora d’Studio Kimchi serà Marta Alonso, productora executiva de Teidees Audiovisuals. A més, l’estudi rebrà un ajut econòmic de 3.000 euros per desenvolupar l’estratègia, a més d’una quota gratuïta d’un any per formar de ProAnimats.

Rècord de participació

El Programa de Creixement Empresarial de PROA té com a objectiu principal contribuir a la internacionalització de les productores novelles del país. En aquesta setena edició s’ha batut un rècord de participació amb 19 projectes de diferents gèneres i formats audiovisuals.

El president de PROA, Jordi B. Oliva , celebra que cada vegada més empreses confiïn en què la Federació pugui ajudar-les a estendre’s. “La gent comença a entendre que aquest premi té un clar component diferencial que és molt importat per al sector”, ha apuntat.