Des de l’apagada analògica de l’abril del 2010, les televisions municipals de Sueca i Algemesí han continuat emetent en analògic pel bloqueig patit pel consorci comarcal de les dues Riberes, al qual pertanyen, dominat pel PP. Ara, després de veure com perdien els anunciants i l’audiència minvava, les dues poblacions han decidit unir forces i llogar un canal de TDT de Libertad Digital, el grup de Federico Jiménez Losantos.

La regidora de Comunicació de l’Ajuntament de Sueca, Josefa Juan, assegura que la decisió s’ha pres després de descartar altres opcions per la seva “impossibilitat”. Les emissions, que començaran aquest mateix mes, els donarà cobertura a tant a la Ribera Alta (a la que pertany Algemesí) com la Baixa (Sueca).

Segons informa El País, el lloguer de la llicència a Algemesí li costarà 59.000 euros l’any, mentre que Sueca n’abonarà 30.000 per un mínim de vuit hores diàries d’emissió. L’operació s’ha fet a través de l’empresa Carbe Produccions, que va resultar adjudicatària pel servei de distribució del senyal.

Després del pas de Sueca i Algemesí a la TDT, a les Riberes només Carlet continuarà emetent en analògic.