La Junta Electoral de Zona ha impugnat el debat electoral de Vic organitzat per Canal Taronja Osona i Moianès. Josep Anglada, líder del nou partit ultra Som Identitaris, havia denunciat la decisió d’excloure’l del debat, presa pel canal i els partits participants (excepte el PSC). A més, posava de manifest la no invitació a PP i Ciutadans, que no tenen representació al consistori de Vic.

La Junta Electoral ha notificat la impugnació aquest dilluns a les 14 h, dues hores i mitja abans del debat. La resolució defensa que Anglada té el mateix dret a participar-hi que la resta de partits, ja que actualment és regidor, tot i que amb una altra formació, Plataforma Vigatana.

A més, es recalca que les televisions privades han de “respectar els principis de pluralisme i igualtat”, i que, com les públiques, cal que “tinguin particularment en compte els resultats obtinguts per cada formació política en les últimes eleccions equivalents”.

Al final, Canal Taronja i els partits convidats han decidit no fer el debat. En el l’acte havien de participar Anna Erra (Junts per Vic), Maria Balasch (Esquerra), Joan Coma (Capgirem Vic), Carme Tena (PSC) i Arnau Martí (Vic En Comú Podem).