El consell d’administració de Telecinco ha acordat ampliar el capital social en 499.201.775 euros per tal d’adquirir el 22% de Digital+, compra que forma part de l’acord amb Prisa que també inclou l’adquisició del 100% de Cuatro a canvi d’un 18% de les accions de la cadena de Mediaset.

Amb l’ampliació de capital, aprovada aquest dimecres, Telecinco posa en circulacio 86.817.700 noves accions ordinàries de 5,75 euros, amb dret de subscripció preferent per als accionistes actuals.

Dels gairebé 500 milions d’euros obtinguts per l’ampliació, la cadena n’utilitzarà 488 per pagar en efectiu la compra del 22% de Digital+, i la resta es destinaria a despeses vinculades a l’operació, segons la cadena.

Segons assegura Telecinco en un comunicat, aquest és un pas “decisiu” per a la creació d’un “gran grup” audiovisual a l’Estat, amb “lideratge” a la televisió en obert, la oferta televisiva a internet i els continguts audiovisuals, i amb una presència “important” en el sector del pagament.

1.000 milions d’ingressos

La gestió del grup estarà encapçalada pel president de Telecinco, Alejandro Echevarría, i pels consellers delegats Paolo Vasile i Giuseppe Tringali. Segons el comunicat de la cadena, els seus canals en obert (Telecinco, La Siete, Factoría de Ficción, Boing i Cuatro) assoleixen una quota de mercat publicitari superior al 44%, i els ingressos són de gairebé 1.000 milions d’euros. La quota de pantalla obtinguda entre gener i setembre és del 24,5% en el total del dia, i del 25% en prime time.